Monday, November 15, 2010

Mini pelamin / Pelamin majlis bertunang; tema cream berhias bunga segar pink, cream dan purple


Aliran kini, ramai yang memilih mini pelamin / pelamin tunang sebagai latarbelakang kepada upacara sarung cincin. Jadi tak perlu lagi berhabis menghias bilik tidur untuk majlis tunang, cukup dengan mini pelamin yang comel dan manis sebagai penyeri majlis. Tapi jangan pulak terlebih bikin ye, nanti orang cakap " ini majlis tunang ke? majlis kawin?". Definisi pelamin tunang bagi saya ialah pertama saiz pelamin itu biarlah kecil dari kebiasaan pelamin sanding, keduanya, hiasan pelamin biar simple, nampak santai namun menarik. Boleh lah di ibaratkan sebagai appetizer sebelum main course...  cukup sebagai pembukaan untuk buat orang tertunggu-tunggu apa pulak yang akan dipersembahkan pada hari besar nanti, dan kita tak nak sampai dah kering idea nak buat ape bila tiba hari majlis.
Mini pelamin yang saya design baru-baru ini amat simple namun manis. Farah, bakal pengantin ingin mengenakan baju pink lembut, dan solekan yang ringkas dan segar. Jadi dia borong je pakej bertunang dari saya untuk makeup, baju sewa baru dan mini pelamin bunga segar, harga murah je... tak sampai rm2k pun. Persiapan dibuat bermula dari pemilihan warna, sketch, pilih fabric hinggalah ke fitting, kami jua berhubungan menerusi e mail.  Gambar majlis tunang Farah akan saya muatkan ke post lain bila dah siap nanti.

2 comments:

meera said...

berapa price utk pelamin ni?

bLa..bLa..bLa..~ said...

hai,just want to ask..
if sy just nk tempah utk pelamin shja without makeup & bju berapa?
pelamin mini utk tunang shj.